Sinoć smo uz ovu fokaču uživali u večeri! Po uzoru na Minjinu fokaču, nastala je ova divana i mirisna.
Za testo je potrebno:
- 700 gr integralnog brašna T1100
- 370 ml mlake vode
- 5 kašike maslinovog ulja
- kocka kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 ravna kašičice soli
Za aromatično ulje je potrebno:
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 mlad beli luk
- prstohvat ruzmarina
Još je potrebno:
- 150 gr maslinki
Kvasac rastopite u vodi sa šećerom. U brašno dodajte so, ulje i rastopljeni kvasac. Umesite testo. Ostavite ga pola sata da naraste, a onda ga premesite. Ja se dovijam lukavstvom, pa čekanje smanjim jer koristim mikrotalasnu i u njoj blago zagrejem umešenu jufku koja nadodje za par minuta.
Nadošlo testo prstima rastanjim preko nauljenog pleha od električnog šporeta.
U šolju stavite 100 ml ulja i blago ga ugrejte, zatim u ulje dodajte naseckani mladi beli luk i ruzmarin. Ulje prelijte preko testa i ravnomerno ga rasporedite. Prstima svuda ispretiskajte po razvučenom testo kako bi dobili blaga udubljenja.
Maslinke presecite na pola, poredjate ih po testu i blago utisnite. Ostavite tako da nadodje nekih 20-tak minuta.
Rernu ugrejte na 220 stepeni, stavite pripremljenu fokaču i pecite nekih 20-tak minuta.
Uživajte u mirisu i ukusu!
Prijatno!
4 коментара:
Odlično izgleda a Minjina je jako dobra jer je često na našem stolu.
Kod svih Minjinih recepata zaista nema greške :)
Vama Dilajla hvala na pohvali! :)
Izgleda ukusno
Drago mi je da Vam se svidja!
Постави коментар