петак, 21. јун 2013.

Posne lazanje


400 gr širih rezanaca
100 gr sojinih ljuspica
200 ml vrele vode
400 gr paradjaz pirea ili kečapa
2 kašike brašna
400 ml vode
So, vegeta, biber, origano.

U slanoj vodi skuvati  razance.  Ocediti ih. Za to vreme sojine ljuspice potopite u 200 ml provrele vode. Ostaviti ih da nabubre.
Sud u kome ćete naredjati lazanje, podmažite margarinom, a onda sipati polovinu skuvanih rezanaca. Preko njih staviti poparene nabubrele sojine ljuspice koje ste prethodno malo posolili i pobiberili. Na sojine ljuspice sipati paradajz pire ili kečapa, a onda staviti i drugu polovinu skuvanih rezanaca.

U 400 ml vode razmutiti  dve kašike brašna, malo soli, vegete, bibera  i origana. Time naliti naredjane lazanje. Odozgo pospite još malo origana i lazanje staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeku.

Prijatno! 












2 коментара:

Jasna Varcakovic је рекао...

Odlican prijedlog za jedan od mojih 'bezmesnih' dana...

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Jasna! Moze da se doda jos i posnog kackavalja odozgo, ali ja ovog puta nisam imala u kuci, a mnogo mi je bilo vrucina da samo zbog toga idem do radnje.

Pozdrav!