400 gr širih rezanaca
100 gr sojinih ljuspica
200 ml vrele vode
400 gr paradjaz pirea ili kečapa
2 kašike brašna
400 ml vode
So, vegeta, biber, origano.
U slanoj vodi skuvati razance.
Ocediti ih. Za to vreme sojine ljuspice potopite u 200 ml provrele
vode. Ostaviti ih da nabubre.
Sud u kome ćete naredjati lazanje, podmažite margarinom,
a onda sipati polovinu skuvanih rezanaca. Preko njih staviti poparene nabubrele
sojine ljuspice koje ste prethodno malo posolili i pobiberili. Na sojine
ljuspice sipati paradajz pire ili kečapa, a onda staviti i drugu polovinu skuvanih
rezanaca.
U 400 ml vode razmutiti
dve kašike brašna, malo soli, vegete, bibera i origana. Time naliti naredjane lazanje. Odozgo pospite još malo origana i lazanje staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeku.
Prijatno!
Prijatno!
2 коментара:
Odlican prijedlog za jedan od mojih 'bezmesnih' dana...
Hvala Jasna! Moze da se doda jos i posnog kackavalja odozgo, ali ja ovog puta nisam imala u kuci, a mnogo mi je bilo vrucina da samo zbog toga idem do radnje.
Pozdrav!
Постави коментар