·
7 belanca
·
14 kašika šećera
·
14 kašika mlevene plazme
·
14 kašika mlevenih oraha
·
2 kašike
limunovog soka
Za fil je potreno:
·
14 žumanca
·
300gr šećera
·
250 gr margarina
·
150 gr šećera u prahu
·
300 gr mlevene plazme
·
300 gr mlevenih oraha
·
700 ml mleka
·
5 kasika brasna
·
100 gr cokolade
·
2 pomorandže srednje veličine
I još je potrebno:
·
100 gr slaga
PRIPREMA
7 belanca, umutite sa 14 kašika šećera, dodajte 7 kašika
mlevene plazme, 7 kašika mlevenih oraha i 2 kašike soka od limuna. Ovo je materijal za jednu koricu, a vi umutite
i isipecite 2 takve kore.
I fil:
Penasto umutite 14 žumanca i 300 gr šećera. U umućena žumanca
dodajte 5 kašika brašna, a zatim sve to lagano sipajte u 700 ml mleka koje ste
prethodno stavili da provri. Sve vreme mešajte kašicu kako vam ne bi zagorela. Ostavite kašicu da vam se ohladi, a za to
vreme mutite drugi fil.
II fil:
Umutiti 1 margarin sa 150 gr šećera u prahu. U to dodajte
300 gr mlevene plazme, 300 gr mlevenih oraha i 2 cele samlevene pomorandže. Ja
uvek imam po neku pomorandže u zamrzivaču, a onda ih na sitnu stranu rendeta izrendam.
Tako mi je fil lepši.
Kada vam se prvi fil ohladio pomešajte ga sa drugim
filom, a zatim ga podelite na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade.
Filovati:
·
Kora
·
fil sa čokoladom
·
kora
·
fil bez cokolade
·
šlag
3 коментара:
Izgleda lepo,samo jos da probamo!
Prelepa sočna veoma ukusna torta
Piše cela pomorandža,hm? Malo me je strah da se ne razvodni fil. Nije samo korica pomorandže? Pišite kakvo je vas iskustvo. I hvaaalaaa! 😊
Постави коментар