недеља, 04. мај 2014.

Grčka torta



Za jednu koricu je potrebno:

·         7 belanca
·         14 kašika šećera
·         14 kašika mlevene plazme
·         14 kašika mlevenih oraha
·         2  kašike limunovog soka

Za fil je potreno:

·         14 žumanca
·         300gr šećera
·         250 gr margarina
·         150 gr šećera u prahu
·         300 gr mlevene plazme
·         300 gr mlevenih oraha
·         700 ml mleka
·         5 kasika brasna
·         100 gr cokolade
·         2 pomorandže srednje veličine

I još je potrebno:

·         100 gr slaga


PRIPREMA

7 belanca, umutite sa 14 kašika šećera, dodajte 7 kašika mlevene plazme, 7 kašika mlevenih oraha i 2 kašike soka od limuna. Ovo je materijal za jednu koricu, a vi umutite i isipecite 2 takve kore.

I      fil:

Penasto umutite 14 žumanca i 300 gr šećera. U umućena žumanca dodajte 5 kašika brašna, a zatim sve to lagano sipajte u 700 ml mleka koje ste prethodno stavili da provri. Sve vreme mešajte kašicu kako vam ne bi zagorela.  Ostavite kašicu da vam se ohladi, a za to vreme mutite drugi fil.

II     fil:

Umutiti 1 margarin sa 150 gr šećera u prahu. U to dodajte 300 gr mlevene plazme, 300 gr mlevenih oraha i 2 cele samlevene pomorandže. Ja uvek imam po neku pomorandže u zamrzivaču, a onda ih na sitnu stranu rendeta izrendam. Tako mi je fil lepši.

Kada vam se prvi fil ohladio pomešajte ga sa drugim filom, a zatim ga podelite na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade.


Filovati:
·         Kora
·         fil sa čokoladom
·         kora
·         fil bez cokolade

·         šlag


Prijatno!!!




Нема коментара: