недеља, 16. септембар 2012.

Fine pekarske kiflice


Ovo su kifle po uzoru na Mignonine kifle. Izmene su neznatne, ali su kiflice stvarno fine. 



Testo:
1 kg brasna + 2-3 čaše od jogurta brašna
1 kocka kvasca
2 kašičice soli
500ml mlakog mleka
200 g margarina
50ml ulja
1 jaje
1 čaša jogurta
3 kašičice šećera
1 kašika ljute rakije

Fil:

Sir
Čajna kobasica (usitniti u multipraktiku)

 Za premazivanje:

1 jaje
prstohvat soli

susam, kim, origano...

U mlako mleko rastopiti kvasac, a zatim dodati sve mokre sastojke zajedno sa šećerom i margarinom. Umutiti blago zicom. Tada dodati brašno u koje je umešana so. Zamesiti meko testo i ostaviti da podje. Dva puta premesiti. Testo podeliti na 40-tak jufkica. Svaku rastanjiti i puniti filom po želji. Premazati svaku umućenim jajetom i solju. Posuti kimom, susamom, origanom...  Ostaviti u plehu da narastu nekih 15-20 minuta, a onda peći u zagrejanoj rerni. 





Prijatno

Нема коментара: