четвртак, 20. децембар 2012.

Oblanda sa alvom



Potrebno je:

16 kašika vode,
20 kašika šećera,
250 gr margarina,
200 gr alve,
100 gr čokolade
1 mala oblanda

Vodu i šećer staviti da provri. U to dodati margarin, alvu i čokoladu. Kuvati dok se masa lepo ne ujednači tj. dok se alva i čokolada potpuno ne otope i sjedine. To je otprilike nekih 5 minuta kuvanja. Masa je dosta retka, ali to nemoj da vas zbuni. 

Ja uglavnom uvek žurim i nemam vremena da čekam da se fil sam ohladi, već vanglicu u kojoj je fil stavim u veću šerpu sa hladnom vodom. Stalno mešajući fil se mnogo brže ohladi i stegne. Kada se fil dovoljno stegne, nafilujte oblandu. Stavite nešto teže preko oblande kako bi se ravnomerno zalepili svi listovi i ostavite je na hladno. 


Нема коментара: