четвртак, 10. април 2014.

Pita zeljanica



1/2 kg debljih gotovih kora (12 kora sam imala u pola kilograma)
1/2 kg urde (umesto urde mozete staviti tzv. sitan sir)
4 jaja
5 kašika ulja
3/4 čaše od jogurta integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 čaša od jogurta kisele vode
3 vezice zelja
so

Prvo zelje operite i očistite list od središnjeg drvenastog dela. Iseckajte ga na sitne trakice i dobro posolite. Rukom izgnječite zelje što bolje, sve dok ne pusti sok. Dobro ocedite zelje od soka.

Zatim, pomešajte urdu, jaja, ulje, brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu i ocedjeno zelje.

A onda krenite sa filovanjem kora.
Raširite jednu koru i poprskajte ulje, preko stavite drugu koru i preko nje rasporedite 1/6 fila. Umotajte nafilovane kore. Tako nafilujte sve kore. Dobijena šest rolata premažte uljem i naredjajte u podmazan pleh. Pecite na 220 stepeni. Ispečenu pitu prekrijte krpom i ostavite 5 minuta da odmori pre sečenja.

Uz ovu pitu najboje ide čaša domaćeg kiselog mleka ili čaša jogurta.


Prijatno!!!




4 коментара:

Анониман је рекао...

fii fino,ionako pozeljanih od zelja u ab[ti,pa recepta nikad dosta.

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Dzoli.
Od svih zeleniša, najmanje volimo zelje, ali ovo je bilo tako dobro, da smo mm, ćerka i ja "stukli" tepsiju za dva minuta hihihihi...

Tajana је рекао...

Mi zelje najviše volimo a od ove pite ne mogu oči da odvojim :-)))).
Šta ću tek da radim kad je spremim :-D.

Začarana kuhinjica је рекао...

Tajana, baš mi je drago da ti se dopala. Ne zna... meni zelje ima onu kiselkastu notu, pa ga valjda zato najmanje volim, više volim koprive... one mi onako... slade :)
Medjutim... nista me nije sprečilo da uživam u ovoj piti ;)
Ako budeš spremala, javi da li ti se dopala, pozdrav!