1/2 kg debljih gotovih kora (12 kora sam imala u pola kilograma)
1/2 kg urde (umesto urde mozete staviti tzv. sitan sir)
4 jaja
5 kašika ulja
3/4 čaše od jogurta integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 čaša od jogurta kisele vode
3 vezice zelja
so
Prvo zelje operite i očistite list od središnjeg drvenastog dela. Iseckajte ga na sitne trakice i dobro posolite. Rukom izgnječite zelje što bolje, sve dok ne pusti sok. Dobro ocedite zelje od soka.
Zatim, pomešajte urdu, jaja, ulje, brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu i ocedjeno zelje.
A onda krenite sa filovanjem kora.
Raširite jednu koru i poprskajte ulje, preko stavite drugu koru i preko nje rasporedite 1/6 fila. Umotajte nafilovane kore. Tako nafilujte sve kore. Dobijena šest rolata premažte uljem i naredjajte u podmazan pleh. Pecite na 220 stepeni. Ispečenu pitu prekrijte krpom i ostavite 5 minuta da odmori pre sečenja.
Uz ovu pitu najboje ide čaša domaćeg kiselog mleka ili čaša jogurta.
Prijatno!!!
4 коментара:
fii fino,ionako pozeljanih od zelja u ab[ti,pa recepta nikad dosta.
Hvala Dzoli.
Od svih zeleniša, najmanje volimo zelje, ali ovo je bilo tako dobro, da smo mm, ćerka i ja "stukli" tepsiju za dva minuta hihihihi...
Mi zelje najviše volimo a od ove pite ne mogu oči da odvojim :-)))).
Šta ću tek da radim kad je spremim :-D.
Tajana, baš mi je drago da ti se dopala. Ne zna... meni zelje ima onu kiselkastu notu, pa ga valjda zato najmanje volim, više volim koprive... one mi onako... slade :)
Medjutim... nista me nije sprečilo da uživam u ovoj piti ;)
Ako budeš spremala, javi da li ti se dopala, pozdrav!
Постави коментар