петак, 31. август 2012.

Ledene kocke



Za koricu potrebno:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 1/2 kašike kakaoa
  • prstohvat soli
  • 200 ml soka od kajsija


Za fil potrebno:
  • 1 1/2 litar mleka
  • 18 kašika šećera
  • 20 kašika brašna
  • 5 vanilin šećera
  • 375 gr margarina


Za preliv potrebno:

  • 200 gr čokolade
  • 4 kašike ulja

Jaja i šećer umutiti penasto. Brašno, kakao i prstohvat soli pomešati i lagano kašikom umešati u umućena jaja. U pleh dimenzije 37 x 20 staviti papir za pečenje i razliti umućenu masu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koricu ohladiti i tada je prliti sa sokom od kajsija.

Staviti 1 litar mleka da provri sa 18 kašika šećera i 5 vanile. Kada provri umešajte u to mleko razmućenih 20 kašika brašna sa 1/2 litra mleka. Na tihoj vatri ukuvajte kašicu da nema grudvica. Ukoliko vam se stvore gurdvice, možete ih razbiti štapnim mikserom za majonez. Vrelu kašicu sklonite sa ringle i odmah umešajte margarin. Mutite mikserom fil dok ne postane penast. Odmah tako vruć fil prelijte preko korice, a preko fila odmah premažite otopljenu čokoladu sa uljem. Kocke ohladite u frižideru i služite.

Prijatno!


Нема коментара: