петак, 3. август 2012.

Ruska baklava



4 jaja
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša od jogurta mleka
1 čaša od jogurta griza
1 čaša od jogurta brašna
2 1/2  čaše od jogurta mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
suvog groždja po želji (moji ne vole suvo grožđe u kolačima pa ga izbegavam)

Za preliv:

2 čaše od jogurta šećera
1/2 litra vode
2 vanilin šećera

I još je potrebno:

2 kesice šlaga

Penasto umutiti jaja i šećer. Zatim dodati ulje i mutiti mikserom dok se ne dobije smesa koja po malo podseca na majonez. Tada dodati mleko i lagano umešati. U posebnu činiju pomešati brašno, griz, mlevene orahe i prašak za pecivo. Onda spojiti sa prethodno umućenom masom. Ako želite dodajte malo suvog groždja. U tepsiju stavite papir za pečenje i sipajte masu. Peći kolač na 200 stepeni. Za to vreme skuvajte sirup od šećera i vode. Odmah kada provri voda i šećer, sklonite sa ringle. Pečen kolač isečite na parčad i zalijte ohladjenim sirupom. Ostavite baklavu da se ohladi.
Odozgo kolač premažite sa umućenim šlagom.

Prijatno!!!


Нема коментара: