Korica:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 pune kašike margarina
Fil:
1,3 kg višanja
400 gr šećera
250 ml vode
3 pudinga od vanile
250 gr šlag krema
cimet
Penasto umutiti omekšali margarin sa šećerom i žumancima. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, a onda u to lagano kašikom umešati umućeni sneg od belanaca. Smesu ravnomerno rasporediti u tepsiju preko pek papira ili u veću Delimano tepsiju koju ste podmazali sa par kapi ulja. Koricu ispeći na 200 stepeni.
Fil pripremite tako što ćete staviti višnje, šećer i 100 ml vode da se kuva na jakoj vatri. Kada višnje omekšaju, u to dodati puding razmućen sa 150 ml vode. Fil kuvajte na vatri još par minuta da dobijete ujednačenu masu koja podseća na puding. Vreo fil razlijte u tepsiju preko korice.
Kada se fil ohladi, umutiti šlag krem i premazati preko kolača. Preko šlaga blago narendajte malo cimeta. Kolač ostaviti u firžideru da se ohladi do služenja.
NAPOMENA:
Ukoliko želite da vam ovo bude posan kolač, možete kao podlogu koristiti bilo koji posni keks, preko njega sipati vreo fil, a odozgo premazati umućenom biljnom pavlakom.
Prijatno!
2 коментара:
Njam ! :-)))).
Isprobala sam ,sve po receptu isla...fenomenalan kolac :)
Постави коментар