понедељак, 8. јун 2015.

Sočni kolač sa višnjama


Korica:

3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 pune kašike margarina

Fil:

1,3 kg višanja
400 gr šećera
250 ml vode
3 pudinga od vanile

250 gr šlag krema
cimet

Penasto umutiti omekšali margarin sa šećerom i žumancima. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, a onda  u to lagano kašikom umešati umućeni sneg od belanaca. Smesu ravnomerno rasporediti u tepsiju preko pek papira ili u veću Delimano tepsiju koju ste podmazali sa par kapi ulja. Koricu ispeći na 200 stepeni.
Fil pripremite tako što ćete staviti višnje, šećer i 100 ml vode da se kuva na jakoj vatri. Kada višnje omekšaju, u to dodati puding razmućen sa 150 ml vode. Fil kuvajte na vatri još par minuta da dobijete ujednačenu masu koja podseća na puding. Vreo fil razlijte u tepsiju preko korice.
Kada se fil ohladi, umutiti šlag krem i premazati preko kolača. Preko šlaga blago narendajte malo cimeta. Kolač ostaviti u firžideru da se ohladi do služenja.

NAPOMENA:

Ukoliko želite da vam ovo bude posan kolač, možete kao podlogu koristiti bilo koji posni keks, preko njega sipati vreo fil, a odozgo premazati umućenom biljnom pavlakom.


Prijatno!




2 коментара:

Tajana је рекао...

Njam ! :-)))).

Анониман је рекао...

Isprobala sam ,sve po receptu isla...fenomenalan kolac :)