Potrebno je:
- 2 jaja
- 125 gr margarina
- 250 gr šećera
- 150 gr mlevenog keksa
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika ekstrata ruma
- 1 vanilin šećer
- mala oblanda
Penasto umutiti belanca, zatim postepeno dodavati šećer i vanilu. U čvrst šam od belanaca dodati žumanca i nastaviti sa mućenjem.
Na ringlu staviti šerpicu i stavite margarin da počne da se rastapa. Odmah dodajte umućena jaja i šećer. Čim se margarin rastopi sklonite šerpicu i dodajte rum i mleveni keks u koji ste umešali kakao. Sve lepo izmešajte kašikom i odmah filujte oblandu. Nafilovanu oblandu pritisnite nečim težim kako bi se lepo spojili svi listovi oblande. Kada se ohladi i stegne, secite na štanglice i uživajte u ukusu i aromi.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар