Kako i zašto je ovaj kolač dobio ovakav naziv, zaista ne znam, ali ga u svesci imam pod tim nazivom već dvadeset i kusur godina... Kolač je i više nego odličan, tako da se prosto mislim... ako je inat dobar, zašto se ja onda ne inatim u životu hihihihihi...
Potrebno je:
I deo:
II deo:
Potrebno je:
I deo:
- 200 gr masti
- 4 kašika šećera
- 3 kašike pavlake
- 4 žumanca
- 1/2 praška za pecivo
- 300 gr brašna
- 1 1/2 kašičica cimeta
- rendana kora pomorandže
- 1/3 rendane zamrznute pomorandže
- 1 kašičica ruma
- 2 vanilin šećera
II deo:
- 4 belanca
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Za kakao preliv:
- 1 kašičica kakaoa
- 1 kašičica šećera
- malo vrele vode
Penasto umutiti mast, šećer i vanilu. Dodajte žumanca, rum, rendanu koru pomorandže, rendanu trećinu zamrznute pomorandže i pavlaku. Nastaviti da mutite. U posebnu činiju pomešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Dodajte tu mešavinu u prethodno umućenu masu i lepo sjedinite. U tepsiju veličine 30x19 stavite pek papir i smesu lepo rasporedite. Stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Na pola pečenja izvadite tepsiju i preko premažite umućeni šam od belanaca, šećera i vanile. Vratite u rernu i dopečite.
Nakon pečenja ohladite kolač i isecite na parčiće. Kakao, šećer i vrelu vodu pomešati kako bi dobili kako preliv. Preliv sipajte u kesicu i dekorišite isečene parčiće.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар