уторак, 19. мај 2015.

Ženski inat

Kako i zašto je ovaj kolač dobio ovakav naziv, zaista ne znam, ali ga u  svesci imam pod tim nazivom već dvadeset i kusur godina... Kolač je i više nego odličan, tako da se prosto mislim... ako je inat dobar, zašto se ja onda ne inatim u životu hihihihihi...





Potrebno je:

I deo:

  • 200 gr masti
  • 4 kašika šećera
  • 3 kašike pavlake
  • 4 žumanca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 gr brašna
  • 1 1/2 kašičica cimeta
  • rendana kora pomorandže
  • 1/3 rendane zamrznute pomorandže
  • 1 kašičica ruma
  • 2 vanilin šećera



II deo:

  • 4 belanca
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
Za kakao preliv:
  • 1 kašičica kakaoa
  • 1 kašičica šećera
  • malo vrele vode

Penasto umutiti mast, šećer i vanilu. Dodajte žumanca, rum,  rendanu koru pomorandže, rendanu trećinu zamrznute pomorandže i pavlaku. Nastaviti da mutite. U posebnu činiju pomešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Dodajte tu mešavinu u prethodno umućenu masu i lepo sjedinite. U tepsiju veličine 30x19 stavite pek papir i smesu lepo rasporedite. Stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Na pola pečenja izvadite tepsiju i preko premažite umućeni šam od belanaca, šećera i vanile. Vratite u rernu i dopečite. 

Nakon pečenja ohladite kolač i isecite na parčiće. Kakao, šećer i vrelu vodu pomešati kako bi dobili kako preliv. Preliv sipajte u kesicu i dekorišite isečene parčiće. 


Prijatno!



Нема коментара: