Potrebno je:
- 200 ml belog vina
- 300 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- 600 gr brašna
- 1 ravna kašičica mešavinu začina (zvezdasti anis, cimet, karanfilić, vanilin šećer, morsko orašče)
I još je potrebno:
- džem od šipka (može i bilo koji drugi)
- oko 200 gr šećera u prahu
- 1 ravna kašičica mešavinu začina (zvezdasti anis, cimet, karanfilić, vanilin šećer, morsko orašče)
U vanglicu sipajte vino, ulje, prašak za pecivo i kašičicu začina. Umutite žicom sve sastojke i lepo sjedinite. Dodajte prosejano brašno i zamesite testo. Oklagijom razvucite koru debljine 7-8 mm. Modlicom ili čašom vadite krugove i redjajte na pleh. Pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Vanilice su gotova kada blago porumene. Na vruće kolačiće stavite malo džema i spajajte dva po dva. Spojene kolačiće valjajte dok su još tople u prah šećera u koji ste umešali jednu kašičicu začina.
Najbolje su kada stoje par dana, ali nama još nije uspelo toliko da stoje :D
3 коментара:
Vanilice mnogo volim a ove tvoje mnogo mame :)
Drago mi je da ti se dopadaju :)
Veliki pozdrav <3 <3 <3
UFFF,SJAJNE
Постави коментар