четвртак, 23. октобар 2014.

Posne vanilice





Potrebno je:
  • 200 ml belog vina
  • 300 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 600 gr brašna
  • 1 ravna kašičica mešavinu začina (zvezdasti anis, cimet, karanfilić, vanilin šećer, morsko orašče)


I još je potrebno:


  • džem od šipka (može i bilo koji drugi)
  • oko 200 gr šećera u prahu
  • 1 ravna kašičica mešavinu začina (zvezdasti anis, cimet, karanfilić, vanilin šećer, morsko orašče)


U vanglicu sipajte vino, ulje, prašak za pecivo i kašičicu začina. Umutite žicom sve sastojke i lepo sjedinite. Dodajte prosejano brašno i zamesite testo. Oklagijom razvucite koru debljine 7-8 mm. Modlicom ili čašom vadite krugove i redjajte na pleh. Pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Vanilice su gotova kada blago porumene. Na vruće kolačiće stavite malo džema i spajajte dva po dva. Spojene kolačiće valjajte dok su još tople u prah šećera u koji ste umešali jednu kašičicu začina.

Najbolje su kada stoje par dana, ali nama još nije uspelo toliko da stoje :D





2 коментара:

Daniela Bašić Vanilica је рекао...

Vanilice mnogo volim a ove tvoje mnogo mame :)

Začarana kuhinjica је рекао...

Drago mi je da ti se dopadaju :)

Veliki pozdrav <3 <3 <3