Potrebno je:
- 2 kg krastavčića kornišona (krupnijih)
- 2 kg šargarepe
- 2 kg kupusa
- 2 kg karfiola
- 2 kg crvene paprike
- 2 kg zelene paprike
- 2 kg zelenog paradajza
Potrebno je za presolac:
- 6 litara vode
- 300 gr soli
- 400 gr šećera
- 1 kesica bibera
- 8 lista lovora
- 1 litar alkoholnog sirećeta
- 2 vinobrana
- 1 konzervans
Svo povrće oprati, očistiti i narezati. Ja koristim ručnu mesoreznicu, a vi možete kako vam je lakše. Povrće stavite u jednu veću vanglu i promešajte.
U šerpu stavite vodu, so, šećer, biber, lovorov list. Kada to provri, sklonite šerpu sa vatre i dodajte vinobran, konzervans i sirće. Ja za zimnicu uvek uzimam Panonkino sirće i ono mi se pokazalo kao sigurno. Presolac promešajte kako bi sve lepo sjedinilo, a onda prelijte poreko narezanog povrća. Lepo promešajte i pokrijte vanglicu nekom mušemom. Ostavite da stoji 24h i povremeno mešajte. Kada odstoji, sipajte u tegle i zatvorite zatvaračima. Prilikom redjanja u tegle, povrće dobro sabijajte kako bi se lepo složilo. Odložite u ostavu.
Prijatno!
U šerpu stavite vodu, so, šećer, biber, lovorov list. Kada to provri, sklonite šerpu sa vatre i dodajte vinobran, konzervans i sirće. Ja za zimnicu uvek uzimam Panonkino sirće i ono mi se pokazalo kao sigurno. Presolac promešajte kako bi sve lepo sjedinilo, a onda prelijte poreko narezanog povrća. Lepo promešajte i pokrijte vanglicu nekom mušemom. Ostavite da stoji 24h i povremeno mešajte. Kada odstoji, sipajte u tegle i zatvorite zatvaračima. Prilikom redjanja u tegle, povrće dobro sabijajte kako bi se lepo složilo. Odložite u ostavu.
Prijatno!
NAPOMENA:
Pogodno za post na vodi.
Mi u kući ne volim baš zeleni paradajz, pa ja količinu zelenog paradjza zamenim krastavcima.
Od ove količine ispadne baš dosta tegli. Ja sam imala punih 23 tegli od 720ml.
Нема коментара:
Постави коментар