64 komada četvrtastog posnog keksa
2 pudinga sa ukusom čokolade
2 pudinga sa ukusom karamele
3 kašike brašna
1 litar vode
10 kašika kristal šećera
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
Skuvan kakao za natapanje keksa
100 gr posnog šlaga
180 ml kokte
Prašak za puding, brašno i 10 kašika šećera promešati i u to umešajte malo vode koju ste odvojili od pripremljenog litra.Ostatak vode staviti da provri. Kada je provrela, umešajte razmućeni puding, šećer i brašno. Skuvan fil ohladite, tako što ćete ga često mešati. U ohladjen fil umešajte umućen margarin i šećer u prahu.
Fil podelite na četiri dela.
U skuvani kakao, potapajte keks i redjajte prvi red od 2x8 komada. Preko keksa premažite 1/4 fila. Preko naredjajte sledećih 16 natopljenih keksa. Ponovo premažite 1/4 fila i tako ponavljajte još dva puta. Znači imaćete četiri reda keksa i četiri reda fila.
Šlag umutiti sa hladnom koktom i premažite preko nafilovane šnite.
Pre sečenja, ostavite tortu u frižider na par sati da se stegne.
Prijatno!
2 коментара:
Kako je lep presek. O, baš dobra tortica.
Nale, hvala!
Drago mi je da ti se dopala :)
Постави коментар