петак, 5. октобар 2012.

Banini


Divan keks!!! Savršeno ide uz kafu, čaj ili mleko. 



250 gr margarina (umesto margarina, može da se stavi mast)
250 gr. šećera
1 jaje (kada hoćete posne Banine, umesto jaja, staviti zapreminski istu količinu piva )
3 dobro pune kašike meda
4 kašike vode
1 kašićica sode bb
8 ½ čaša od jogurta brašna  (neka brašna više, a neka manje upijaju tečnost, tako da ovde može da se doda i manje brašna)
Po želji dodati začine: 

- rendana narandžina kora,
- limunova kora
- karanfilić 

Dobro umutiti mikserom margarin, šećer, jaje i med, u to dodati 4 kašike provrele vode sa kasicicom sode bikarbone i po želji dodati rendanu pomoradžu ili limun ili karanfilić.... U ovu smesu dodati brašno i zamesiti testo da bude tvrdje. Testo razvući oklagijom, modlicom vaditi cvetiće, a u sredinu stavljati malo džema ili po jednu trešsnju, višnju ili kupinu iz nekog slatka. Peći na 200 stepeni.

Najbolji su kada odstoje dan-dva.


Napomena: Ako stavljate džem na kolačiće, najlakše ćete to uraditi sa medicinskim špricom za injekcije. Kupiti u apoteci jedan od 20ml. Odsecite na pola vrh na koji se stavlja igla i tako ćete njime najbrže i najlakše naneti džem.


Prijatno!


Нема коментара: