Naziv ovog jela nema nikakve veze sa pravom kavurmom. Jedino što je zajednočko izmedju prave kavurme i ove, je jedino možda izgled, pa otuda i naziv.
800gr šampinjona
250 gr crnog luka
250 gr praziluka
300 -400 gr rendane šargarepe
100 gr sojinih ljuspica
400 gr oslića
150 gr pirinča
vegeta
biber
peršunov list
vegeta
biber
peršunov list
Za preliv:
6 kašika brašna
6 kašika griza
2 čaše od jogurta piva
Za posipanje:
susam
Priprema:
U jednoj šerpi izdinstati šampinjone na ulju uz dodavanje vode. U drugoj šerpi
izdinstati crni luk i praziluk, dodati rendanu šargarepu i prodinstati. Kada su šampinjoni, luk i šargarepa izdinstani, onda spojiti sve u jednu šerpu.
Sojine ljuspice potopiti u malo vrele vode da nabubre, zatim ih ocediti i dodati
masi.
Oslić skuvati, očistiti od kostiju, isitniti i dodati masi.
Pirinč skuvati i dodati masi.
Dodati vegetu, biber i peršun.
Smesu sipati u pleh lepo poravnati i napraviti nožem zareze. Preko smese naliti
preliv koji ste napravili tako što ste pomešali pivo, brašno, griz i malo
vegete. Masa je dovoljna za jedan pleh od električnog šporeta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite „kavurmu“ da se
peče.
Napomena:
Ukoliko ne prelijete ovo jelo prelivom i ne zapečete, možete
ga upotrebiti kao veoma ukusno glavno
jelo.
Нема коментара:
Постави коментар