петак, 1. фебруар 2013.

Posna kavurma

Naziv ovog jela nema nikakve veze sa pravom kavurmom. Jedino što je zajednočko izmedju prave kavurme i ove, je jedino možda izgled, pa otuda i naziv. 



800gr šampinjona
250 gr crnog luka
250 gr praziluka
300 -400 gr rendane šargarepe
100 gr sojinih ljuspica
400 gr oslića
150 gr pirinča
vegeta
biber
peršunov list

Za preliv:

6 kašika brašna
6 kašika griza
2 čaše od jogurta piva

Za posipanje:

susam

Priprema:

U jednoj šerpi izdinstati šampinjone na ulju uz dodavanje vode. U drugoj šerpi izdinstati crni luk i praziluk, dodati rendanu šargarepu i prodinstati. Kada su šampinjoni, luk i šargarepa izdinstani, onda spojiti sve u jednu šerpu. 
Sojine ljuspice potopiti u malo vrele vode da nabubre, zatim ih ocediti i dodati masi.
Oslić skuvati, očistiti od kostiju, isitniti i dodati masi.
Pirinč skuvati i dodati masi.
Dodati  vegetu, biber i peršun.
Smesu sipati u pleh lepo poravnati  i napraviti nožem zareze. Preko smese naliti preliv koji ste napravili tako što ste pomešali pivo, brašno, griz i malo vegete. Masa je dovoljna za jedan pleh od električnog šporeta.  
Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite „kavurmu“ da se peče.





Napomena:

Ukoliko ne prelijete ovo jelo prelivom i ne zapečete, možete ga upotrebiti  kao veoma ukusno glavno jelo. 


Нема коментара: