Danas svim prijateljima i svim zaljubeljenima poklanjam ova srca!!!
Potrebno je:
200 gr čokolade
6 kašičica ulja
Fil:
1 jaje
3 kašike šećera
margarin veličine kockice šećera
1 kašika rum ekstrata
5 kašičica mlevenog keksa
prstohvat soli
Prvo napraviti fil.
Umutiti penasto belanac sa šećerom i malo soli. Dodati žumance i kockicu margarina. Skuvati umućeni fil u mikrotalasnoj. Kada je fil gotov, dodati mleveni keks i ekstrat ruma. Ostaviti fil da se ohladi.
Na pari otopiti čokoladu sa uljem. U silikonski kalup staviti malo čokolade i njom premažite zidove kalupa. Kada se čokolada malo stegne, u svaki kalup nasuti malo fila. Preko fila ponovo sipati čokoladu i nekoliko puta kalupom lupiti o radnu površinu, kako bi izašli mehurući vazduha iz čokolade.
Praline ostavite na par minuta u frižider da se ohlade i stegnu.
Prijatno!
4 коментара:
Divno izgledaju a punjenje je fantastično. :)
Zoko, drago mi je da ti se dopadaju :)
Predivna su mi ova čoko-srca, baš predivna !
Hvala Branka!
Постави коментар