Mi u kući šampinjone možemo jesti kao predjelo, prilog, glavno jelo... Prihvatamo sve varijante ;)
Potrebno je:
400 gr šampinjona
4-5 kašika kukurz šećerca (skuvanog)
6 maslinki bez kostica
1 kašičica senfa
3 narezane šnite posnog kačkavalja
1 kašičica maslinovog ulja
prstohvat origana
Prvo pripremite punjenje za šampinjone.
U činiju stavite kukuruz šećerac, naseckane maslinke i na sitne kockice naseckan kačkavalj. To sve izmešati, a onda još dodati senf, maslinovo ulje i origano. Ponovo sve izmešati i napuniti šampinjone koje ste prethodno oprali, ocedili i kojima ste poskidali stopice. Pre nego stavite fil u šampinjone, u svaku kapicu stavite po malo soli.
Napunjene šampinjone stavite u zagrejanu rernu i zapecite na 200 stepeni.
Prijatno!
8 коментара:
Odlican recept, obozavam ovakve stvari :)
I ja takodje, hvala Gordana!
Super su, svidja mi se kombinacija sastojaka koje si izabrala za punjenje. :)
Hvala ti! Drago mi je da ti se dopada :)
Odlično,ovako punjeni šampinjoni su sigurno jako ukusni, prava delicija !
Hvala Branka! Zaista su super, bar za naš ukus. Šampinjoni su bili pikantni taman onoliko koliko treba.
Volim ovakva punjenja i pogotovo u šampinjonima.
Hvala Dilajla! Drago mi je da ti se svidja!
Постави коментар