четвртак, 30. мај 2013.

Keksići sa djumbirom

Ove keksiće sam radila po uzoru na Minjine kolačiće. Kod nje možete pogledati recept u originalu.



Za testo je potrebno:

200 gr masti
100 gr prah šećera
1 jaje
1 žumance
½ praška za pecivo
450 gr brašna
2 pune kašičice rendanog djumbira

Royal icing  masa:

1 belance
200 gr šećera u prahu
1 kašika limunovog soka ili belog sirćeta
½ kašičice gustina

Mast penasto umutiti sa prah šećerom. Zatim dodati jaja i narendani djumbir. Na kraju umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Od svih sastojaka zamesite glatko testo.  Uvijte ga u streč foliju i ostavite sat vremena na hladnom mestu.
Radnu površinu blago pobrašnite i oklagijom rastanjite testo 6-7 mm debljine. Modlom vadite kolačiće i redjajte ih na pek papir. Pecite kratko keksiće na 220 stepeni vodeći računa da ne pregore i potamne.
Kada se ohlade ukrasite ih glazurom.
Glazuru napravite tako što ćete viljuškom umutiti belanac. Zatim ćete dodati šećer u prahu koji ste prethodno pomešali sa gustinom. Na kraju dodajte limunov sok ili sirće. Glazuru podelite u više činija i obojte po želji. Sve glazure ponaosob stavite u kese za zamrzivač. Svakoj kesici pažljivo odsecite vrh i pustite mašti na volju, ukrasite keksiće.


 




Нема коментара: