Može da bude toplo, a može da bude i hladno predjelo. Savršenog je ukusa!
2 u 1 ;) sočno a krckavo!
200 gr praziluka
200 gr tunjevine iz konzerve
200 gr sojinih ljuspica
2 lista oblande (velike)
so, vegeta, biber
brašno
kisela voda
prezle
Ocedite ulju iz konzerve od tunjevine i na njemu upržiti sitno iseckan praziluk. Zatim dodati tunjevinu i ocedjene sojine ljuspice koje ste prethodno poparili da nabubre. Masu dobro izmešajte i začinite po ukusu.
Nakvasite čistu platnenu krpu i umotajte jedan list oblande, kako bi dovoljno omekšao da ne puca prilikom rolovanja. Kada je list dovoljno mekan, namažite ravnomerno polovinu fila. Uvijte u rolat. To ponovite i sa drugim listom oblande.
Dobijene rolate umotajte u streč foliju i ostavite u zamrzivač da se dobro zaledi.
Zaledjene rolate secite na parčad debljine 1cm-1,5 cm.
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, a za to vreme pripremite masu za pohovanje od brašna, kisele vode i malo vegete. Masa treba da bude malo gušća od mase za palačinke.
Umakati isečene parčiće (zamrznute) u masu za pohovanje, a onda ih uvaljati u prezle. Pržite ih u zagrejanom ulju.
Napomena:
Savet je da deo isečenih parčića držite u frizu kako se ne bi odmrzli dok traje pohovanje. Veoma ih je teško ispohovati ako se isečeni parčići odmrznu.
Prijatno!!!
9 коментара:
Milanka ovo je bilo hit kod mene pre jedno 7-8 godina ali sa filom od šampinjona. Mnogo dobra stvar!
Hvala Jelena!
Za mene je ovo novina! Verujem da je i sa šampinjonima fantastično!
Moraću i ja da probam sa pečurkama ;)
Odlična ideja za post i kao obrok i kao hladno predjelo! Dekorativno, a verujem i ukusno!
Potpuno ste u pravu, ovo moze biti kompletan obrok. Veoma je ukusno i "zasitno" :)
Ovo je baš dobra ideja. Nikad mi nije palo na pamet da iskoristim oblandu za ovako nešto...
Hvala Miki, drago mi je da ti se svidja :)
Joj divna je. Meni taman ide slava, a biće posna. :)
Mila moja, drago mi je da ti se dopada :*
U smesu za pohovanje stavim senf i na kraju uvaljam u prezle
Постави коментар