четвртак, 9. мај 2013.

Kuglof sa sirom


 



3 jaja
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
1 čaša mladog sira (ili sitnog sira) neslanog
2 čaše mlevenih oraha
1 čaša brašna
1 pzp
2 kašike kakaoa
prstohvat soli

Posebno umutiti belanca sa šećerom i solju, a posebno zumanca. Tada ih spojiti i dodati ulje u tankom mlazu i sve vreme mutiti mikserom najvećom brzinom. Kada ste umutili ovu masu, dodajte izgnječen sir i nastavite da mutite sve dok masu lepo ne ujednacite. Tada dodajte pomešano brašno, kakao, orahe i pzp. Lagano umešajte kašikom suvu smesu i sipajte u kalup za kuglof. Ja sam koristila silikonski, a vi ako koristite metalni, podmazite kalup uljem i pospite brašnom. Pecite na 180-200 stepeni u zavisnosti od jačine vaše rerne. Da li je pečeno proverite drvenin štapićem za ražnjiće. Kada je štapić suv pri vadjenju iz kuglofa, znači da je pečen.
Kalup pokrijte čistom krpom i ostavite da stoji nekih 5 minuta. Posle toga ćete ga sasvim lako izvaditi iz kalupa. Pospite ga šećerom u prahu, a možete koristiti topljenu čokoladu ili otopljene karamel bombne kao glazuru.

Prijatno!

 
 



1 коментар:

What's for dessert? је рекао...

Izgleda jako sočno, ne treba mu nikakva glazura i ovako je neodoljiv