- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 200 gr čokolade
- 3 kašike maslinovog ulja
- 30 gr maslaca
Još je potrebno:
- 150 gr krem šlaga
- 200 ml kisele vode
Priprema:
- Prvo na pari otopite čokoladu, maslac i maslinovo ulje.
- U jednu činiju stavite belanac i penasto ga umutite sa šećerom.
- U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i čvrsto je umutite.
- Spojite belanac i pavlaku i zajedno promešajte mikserom.
- U penasto umućena žumanca dodajte otopljenu čokoladu i promešajte.
- Čokoladu i žumanca dodajte lagano u umućena belanca i slatku pavlaku.
- Sipajte mus u čaše i odozgo ukrasite krem šlagom koji ste umutili sa kiselom vodom.
Od ove mere sam napunila 6 dezertnih čaša.
Нема коментара:
Постави коментар