Ovo i nije neki recept, više je ideja. Zato i nema konkretnih mera i količina. Ko voli belolučene paprike, sigurno će voleti i ovu šargarepu.
Znači,
Potrebno je:
Šargarepu očistite i isecite na kolutiće. Obarite je "al dente", tj. skuvajte je toliko da se raskuva ali da ipak ostane čvrsta da se ne napravi pire od šargarepe prilikom mešanja. Kada ste je skuvali, stavite je u djevdjir i ocedite. Onda dodajte po svom ukusu izgnječenog belog luka, sirćeta, soli i ulja.
Ovo je savršena salata uz neko mesance i malo vruće proje, mi je tako najviše volimo!
Prijatno!
Znači,
Potrebno je:
- šargarepa
- sirće
- so
- ulje (po mogućstvu maslinovo)
Šargarepu očistite i isecite na kolutiće. Obarite je "al dente", tj. skuvajte je toliko da se raskuva ali da ipak ostane čvrsta da se ne napravi pire od šargarepe prilikom mešanja. Kada ste je skuvali, stavite je u djevdjir i ocedite. Onda dodajte po svom ukusu izgnječenog belog luka, sirćeta, soli i ulja.
Ovo je savršena salata uz neko mesance i malo vruće proje, mi je tako najviše volimo!
Prijatno!
2 коментара:
Fina salatica. Malo vitamina i dobrog zdravlja nikad nije višak:)
Ide zima, a vitamini su nam preko potrebni, još kad se spoji, korisno i ukusno to je pun pogodak :)
Постави коментар