уторак, 29. јануар 2013.

3 u 1 peciva

Ovo su veoma mekana peciva, čak i sutradan kada se ohlade. 



Potrebno je za testo:

200 ml mlake vode
200ml mlakog mleka
2 čaše od jogurta skuvanog ispasiranog krompira (ohladjenog)
1 jaje
1 šoljica maslinovog ulja
kocka kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
oko 900 gr brašna

Još je potrebno:

1 jaje
kečap
origano
čajna i pečenica
sir
susam
kim

džem od šljiva sa čokoladom
šećer u prahu
kesica vanilin šećera

Pomešati mlako mleko, vodu i šećer, pa u to razmutiti kocku kvasca. Dodati ulje, jaje i ispasirani skuvani krompir. To sve lepo umutiti žicom da se masa lepo ujednači. Zatim dodati brašno, so i umestiti glatko testo. Ostvite ga pola sata da udvostruči svoju zapreminu. Ja se koristim malim trikom i vreme narastanja skratim tako što testo stavim u mikrotalasnu na 20- sekundi da ga ugrejem. Tako ugrejano testo fino naraste za pet minuta.

Naraslo testo podelite na dva dela. Jednu polovinu testa podelite na četiri jufke. Svaki od tako dobijenih četiri dela razvucite u pravougaonik debljine 7-8 mm. Na sredinu po dužini namažite testo kečapom, seckanim suhomesnatim i pospite origanom. Testo koje nije premazano filom isecite na trakice i ispreklapajte preko fila u vidu pletenice. Preko trakica premažite umućeno jaje i pospite susamom. Ostavite pletenice da nadodju petnaestak minuta i pecite na 250 stepeni.

Od druge polovine testa rastanjite  dva pravougaonika širine 15 cm.  Svaki dobijeni pravougaonik isecite unakrst i od dobijenih trouglova pravite kiflice. U jedan deo stavite sir, kiflice premažite umućenim jajetom i pospite kimom, a drugu polovinu filujte džemom od šljiva i čokolade.
Kiflice kao i pletenice pre pečenja ostavite da nadodju petnaestak minuta i pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Kada su pečene, slatke kiflice pospite prah šećerom i vanilin šećerom.









Prijatno!!!

10 коментара:

Tanja Leković је рекао...

Nikada nisam pravila testo sa kuvanim krompirom (mrsko mi da ga kuvam, čistim, pasiram...), ali koliko ga na svakom blogu hvale - moraću da probam. Vrlo lep izbor i predlozi za akciju.

Začarana kuhinjica је рекао...

Iskreno i jeste nekad dosadno ;) ali postoji olaksavajuca okolnost. Mozes da probas sa instant pireom ili kada ti ostane pire od rucka. Zaista daje finu mekoću pečenim testima. Ja ga često dodajem i u hleb kada pečem.

Mimi је рекао...

Obozavam peciva sa krompirom. U stvari, volim svako testo sa krompirom. Bude tako meko, meko... Čak i sledećeg dana...
Divna peciva!

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Miki!

What's for dessert? је рекао...

Ne bih se bunila da me nešto od ovoga dočeka za doručak. Peciva izgledaju stvarno slasno!

Začarana kuhinjica је рекао...

Ostalo je par slatkih kifli, jedino da ti pošaljem brzom poštom ;)

Pozdrav!

Branka - byB је рекао...

Jako dobra peciva i odlično izgledaju ! Sviđa mi se što u tijesto ide krompir, iako sa takvim tijestom nešto teže radim na kraju su takva peciva uvijek barem malo bolja , mekša i ukusnija !

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Branka, jeste da se takva testa makice duže mese u odnosu na obična testa, ali se na krauju trud isplati.

Gordana - KuhinjskePrice.com је рекао...

Divna peciva :)

Začarana kuhinjica је рекао...

Gordana, drago mi je da ti se dopadaju :)