Ove fantastične mirisne jastučiće sam odavno našla na Minjinom starom blogu. Izmene su minimalne, ali su jastučići podjednako ukusni i mirisni kako u izvornom tako i u izmenjenom receptu.
20 g kvasca
450 g brašna
50 g šećera
125 ml kisele vode
80 g rastopljenog margarina
2 jaja
malo soli
Fil:
150 g mladog sira
slatko od trešanja
1 žumance
50 g margarina
50 g šećera
2 vanilin šećer
malo soli
Testo:
20 g kvasca
450 g brašna
50 g šećera
125 ml kisele vode
80 g rastopljenog margarina
2 jaja
malo soli
Narendana korica od jednog limuna
Fil:
150 g mladog sira
slatko od trešanja
1 žumance
50 g margarina
50 g šećera
2 vanilin šećer
malo soli
Kvasac rastopiti u kiseloj vodi i pomeštati sa svim ostalim
potrebnim sastojcima za testo. Ostaviti
30 minuta da odstoji, pa premesiti
jednom i ponovo ostaviti 15-tak minuta.
Kada se testo odmorilo, razvući tanko koru i izrezati
kvadrate 12×12.
Fil pripemite tako što ćete
izmešati margarin sa šećerom, vanilom, dodati žumanac i propasirani sir.
U sredinu svakog kvadrata staviti fil i po 3 trešnje iz slatka. Vrhove kvadrata
skupiti prema sredini i malo vrh zavrtite kako se jastučići ne bi otvorili.
Staviti jastučiće na pleh prekriven pek papirom. Ostaviti da
malo krenu i peći u rerni na 200-220 stepeni.
Pečene jastučiće možete posuti šećerom u prahu pomešanim sa vanilom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар