среда, 10. април 2013.

Pita sa šampinjonima i sojinim ljuspicama




Potrebno je:

12 kora za pitu (srednje debljine)
500gr šampinjona
100 gr sojinih ljuspica
200 ml vrele vode
3-4 kašike ulja
150 ml kisele vode
1 kašičica celrove soli

susam i origano za posipanje

Šampinjone oprati i iseći na listiće. Dinstati ih na malo ulja dok ne ispari tečnost koju šampinjoni puste. Dodati celerovu so. Kada je isparila tečnost, dodati sojine ljuspice koje ste prethodno poparili sa 200ml vode. Sve zajedno izmešati, dosoliti po potrebi i filovati kore.

Kore podelite na četiri dela. Dobili ste četiri puta po tri kore.
Pomešajte 3-4 kašike ulja sa kiselom vodom. Tom mešavinom prskajte prvu i drugu koru. Preko treće kore stavite četvrtinu fila preko cele površine raširene kore. Uviti u rolat i staviti na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pre pečenja svaki rolat četkicom premažite mešavinom ulja i kisele vode, a zatim pospite susamom i origanom.
Pitu pecite na 200stepeni.






4 коментара:

Gordana - KuhinjskePrice.com је рекао...

Jako zanimljiv recept. Izgladni se uglavnom gledajuci je onako gotovu na prvoj slici :)

Začarana kuhinjica је рекао...

Gordana, drago mi je da Vam se dopala pita. Pozdrav :)

Branka - byB је рекао...

Mmmmm što ovo dobro izgleda, i meni je baš interesantno, super pita !

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Branka :)