уторак, 24. фебруар 2015.

Pašteta od pileće džigerice

Pileću džigericu ili vole ili ne. Mislim da ovako pripremljena dzigerica odlično prolazi kod obe grupe ljudi.



Potrebno je:

  • 600 gr pileće džigerice
  • 2 srednja krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 100 gr majonez
  • so
  • biber
  • voda

Džigericu operite i stavite u šerpicu. Očistite krompir i šargarepu, isecite na kocke i dodajte u šerpicu sa džigericom. Nalijte vodom, posolite, pobiberite i stavite da se kuva. 

Kada je skuvana džigerica i povrće, stavite sve u djevdjir da se ocedi i ohladi. Kada je sve ohladjeno prespite sve u vanglicu i štapnim mikserom dobro izmiksajte. Dodajte majonez i štapnim mikserom sve ujednačite. Po potrebi dosolite. Sipajte paštetu u teglu. Tako spremljenu paštetu čuvajte u frižideru. 

Od ovih namirnica, dobićete punu teglu od 720ml.


Prijatno!



Нема коментара: