уторак, 10. фебруар 2015.

Ružice




Za testo je pobrebno:


  • 240 gr masti
  • 2 jaja
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 prašak za pecivo
  • sok od 1/2 nacedjene pomorandže + narendana kora
  • narendana kora limuna
  • 2 vanile
  • 500 gr brašna


Za fil je potrebno:


  • 150 gr čokolade 
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 1/2 čaša kisele pavlake
  • čokoladne kapljice


Umutiti penasto mast, šećer, vanilu i jaja. Dodati sok od narandže, narendajte koru od narandže i limuna. Sve zajedno još malo umutite mikserom, a onda dodajte brašno i zamesite testo. Testo podelite na dva dela i uvijte u streč foliju. Ostavite u frižider najmanje pola sata. Nakon toga izvadite jednu polovinu testa i rastanjite testo oklagijom. Razvučena kora neka bude debljine 6-7mm. Nakon toga modlicom u obliku cvetića vadite parčiće testa i stavljajte ih u silikonski kalup za mini mafine. Testo pritisnite lagano prstom da ulegne do dna kalupa. Kolačiće pecite na 220 stepeni.  
Isto tako uradite i sa drugom polovinom testa koja vam je ostala u frižideru.

Fil pripremite tako što ćete na pari rastopiti čokoladu sa maslinovim uljem. Kada je čokolada rastopljena, dodajte kiselu pavlaku i sve zajedno izemšajte. Fil sipajte u dresir kesu ili u običnu kesu od zamrzivača kojoj ćete iseći vrh.

U svaki ohladjeni "cvetić" istisnite po malo fila, a preko fila stavite čokoladnu kapljicu.

Ružice su prvog dana finog krckavog ukusa, a drugog dana opet fini, a mekani. U oba slučaja su odličnog ukusa i tope se u ustima.


Prijatno!


Нема коментара: