Za testo je pobrebno:
- 240 gr masti
- 2 jaja
- 100 gr šećera u prahu
- 1 prašak za pecivo
- sok od 1/2 nacedjene pomorandže + narendana kora
- narendana kora limuna
- 2 vanile
- 500 gr brašna
Za fil je potrebno:
- 150 gr čokolade
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 1/2 čaša kisele pavlake
- čokoladne kapljice
Umutiti penasto mast, šećer, vanilu i jaja. Dodati sok od narandže, narendajte koru od narandže i limuna. Sve zajedno još malo umutite mikserom, a onda dodajte brašno i zamesite testo. Testo podelite na dva dela i uvijte u streč foliju. Ostavite u frižider najmanje pola sata. Nakon toga izvadite jednu polovinu testa i rastanjite testo oklagijom. Razvučena kora neka bude debljine 6-7mm. Nakon toga modlicom u obliku cvetića vadite parčiće testa i stavljajte ih u silikonski kalup za mini mafine. Testo pritisnite lagano prstom da ulegne do dna kalupa. Kolačiće pecite na 220 stepeni.
Isto tako uradite i sa drugom polovinom testa koja vam je ostala u frižideru.
Fil pripremite tako što ćete na pari rastopiti čokoladu sa maslinovim uljem. Kada je čokolada rastopljena, dodajte kiselu pavlaku i sve zajedno izemšajte. Fil sipajte u dresir kesu ili u običnu kesu od zamrzivača kojoj ćete iseći vrh.
U svaki ohladjeni "cvetić" istisnite po malo fila, a preko fila stavite čokoladnu kapljicu.
Ružice su prvog dana finog krckavog ukusa, a drugog dana opet fini, a mekani. U oba slučaja su odličnog ukusa i tope se u ustima.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар