18 jaja
6 kasika prezli
2 kasike brasna
18kasika mlevenog kikirikija
100gr mlevenog kikirikija
100gr seckanog kikirikija
1/2 l mleka + 4 kasike
2 pudinga od lesnika
2 margarina
250 gr mleka u prahu
250 gr secera u prahu
250 gr kristal secera +18 kasika
Ispeci dve kore od po: 9 belanaca, 9 kasika secera, 9 kasika mlevenog kikirikija, 3 kasike prezli, 1 ravna kasika brasna.
I fil: U ½ l mleka skuvati 2 pudinga od lesnika (ja nisam nasla ovakav puding pa sam stavila pastu od lesnika, ili mozete i malo ekstrata da dodate);
Zatim prvo pomesati 250g prah secera i 250g mleka u prahu, pa dodati 1 margarin. Margarin treba da bude bas omeksan da ne kazem rastopljen, ali da ipak nije u tecnom stanju.
Sjediniti obe mase i dodati 100g mlevenog kikirikija i 100g seckanog kikirikija.
II fil: 18 zumanca umutiti sa 250g secera i 4 kasike mleka. Kuvati na pari. Kad se fil ohladi dodati jedan umucen margarin.
Filovanje:
- KORA
- POLA ZUTOG FILA
- POLA BRAON FILA
- KORA
- POLA ZUTOG FILA
- POLA BRAON FILA
- SLAG ILI FONDAN MASA
Napomena:
Mozete kore peći u plehu od električnog šporeta. Dobijene kore preseći na pola i na taj način ćete dobiti 4 kore, a onda filovati:
- Kora
- polovina braon fila
- kora
- polovina žutog fila
- kora
- polovina braon fila
- kora
- polovina žutog fila
- šlag ili fondan
i to onda izgleda ovako:
Нема коментара:
Постави коментар