Potrebno je:
- 250 gr margarina
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 pudinga od jagode
- 5 kapi ekstrakta od jagode
- 1 kašika likera od jagode
- 300 gr brašna
- 1/2 praška za pecivo
Za sastavljanje vanilica:
- dzem od jagoda
Za valjanje vanilica:
- oko 100 gr šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Penasto umutiti margarin sa šećerom, vanilom, ekstraktom od jagode i likerom od jagode. Dodajte puding. Prvo ga lagano kašikom umešajte, da vam se puding prah ne bi razleteo van vanglice, a onda mutitte mikserom dok ne dobijete roze boju i tada ćete biti sigurni da ste sve zajedno dobro umutili. Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umesite testo i ostavite ga 20-tak minuta u frižideru. Ja ovaj put nisam, jer sam žurila i vanilice su bile sasvim ok. Tako da... nije... "smrtni greh" i ako testo ne odleži u frižideru ;)
Razvucite koru debljine 1cm i malom rakijskom čašicom ili modlicom, vadite vanilice. Redjajte ih na pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Trudite se da vam ostanu što svetlije. Kada ih ispečete. ostavite ih par minuta u plehu, a onda ih vadite. Spajajte vanilice dzemom od jagoda, a onda ih valjajte u prah šećer u koji ste umešali jednu vanilu.
Napomena:
Нема коментара:
Постави коментар