уторак, 25. фебруар 2014.

Rolat oblanda





100 gr mlevenih oraha
100 gr šećera u prahu
100 gr margarina
100 gr mlevenog keksa
100 gr žele bombona
100 gr čokolade za kuvanje
1 jaje
1 list od velike oblande

Penasto umutiti margarin, prah šećer i jaje. U umućenu masu dodati: mlevene orahe, mleveni keks, i rendanu čokoladu na sitnu stranu rendeta. Sve ovo sjediniti u ujednačenu masu. (Slobodno možete masu mestiti rukama kao testo)

Uzeti čistu krpu i navlažite je. Krpu dobro ocedite i obložite sa njom list od oblande. Vodite računa da oblandu ne navlažite previše pa da se ne pocepa pri rolovanju. Dovoljno je da može da se savija, a da se ne lomi.

Fil koji ste umutili premažite preko celog lista obladne. Na početku oblande preko fila po dužini naredjajte žele bombone. Onda pažljivo uvijte oblandu u rolat i ostavite da vam se ohladi u frižideru. Kada se ohladi i stegne, oštrim nožem seći na parčiće i uživajte u uksu.

Prijatno!









Нема коментара: