уторак, 4. фебруар 2014.

Kafena šnita




Korica:

5 belanca
150 gr šećera
150 gr oraha
1 kašika prezli
1 kašika brašna

Fil:

5 žumanca
2 jaja
200 gr šećera u prahu
1 kašičica kafe u pahu (prosejane)
7 kapi ekstrata od lešnika
125 gr margarina

100 gr šlag krema
150-200 ml kisele vode

Penasto umutite belanac i šećer. Mikserom mutite dok se šećer ne otopi, a onda lagano umešajte orahe, brašno i prezle. Pecite na 180 stepeni u plehu 27 x 36 cm koji ste obložili pek papirom. Kada se korica ohladila presecite je uzduž na tri dela veličine 9 x 36 cm, ali dobijene "kajševe" nemojte da skidate sa papira radi lakšeg prenošenja.

Penasto umutite žumanca, cela jaja i prah šećer. Tako umućena jaja kuvajte na pari. Kada su jaja skuvana dodajte ekstrat od lešnika i kafu koju ste prosejali u cedki za čaj. Fil ostavite da se ohladi. U skoro ohladjen fil dodajte margarin isečen na kockice i mutite mikerom dok se fil lepo ne sjedini.

Šlag krem umutite sa kiselom vodom.

Kada ste sve ovo uradili, filujte tortu ovim redom:

- kora - fil - šlag krem
- kora - fil - šlag krem
- kora - fil - šlag krem

Prijatno!



2 коментара:

Анониман је рекао...

Odlična/Kafeholik sam I to veliki pa I ova šnita spada u to.Kako je lepo kremasta I sočna!
Da iskoristim priliku da tebe I tvoje čitaoce pozovem na Nagradnu Igru Tradicionalno Srpski koje je u toku na mom blogu do kraj Februara.Možeš za prijavu koristiti vć objavljen recept koji odgovar atoj aktegoriji,tako d aje sasvim lako.
Sve informacije kako.hgd ei kakve su nagrade možeš pogledati ovde
http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
Zvoju šnitu sam podelila ina mojoj Facebook stranici volimonet.kuvar.pozić

Začarana kuhinjica је рекао...

Džoli, hvala na poseti. Drago mi je da vam se šnita dopada. Ja nisam neki ljubitelj kafe, ali je u kolačima volim.
Hvala i na pozivu za igru. Rado ću se odazvati :)

Pozdrav!