понедељак, 24. фебруар 2014.

Rum kasato





300 gr krompira (oljuštenog)
300 gr mlevenog 
keksa 
200 gr čokolade
140 gr margarina
200 gr šećera u prahu
1 kašika kakaa
½ ekstrakta od ruma

Krompir oljuštite i iseckajte na kockice. Stavite u šerpicu sa vodom i skuvajte. Kada je krompir skuvan ocedite ga, a onda ga stavite u vanglicu sa margarinom i sitno iseckanom čokoladom. Sve zajedno mutite mikserom da se sve zajedno ispasira i ujednači. Dodajte prah šećer, kašiku kakaoa i ekstrakt ruma. Ponovo sve zajedno umutiti. Na kraju dodajte mleveni keks i kašikom sve lepo sjedinite. Smesu ujednačeno razlijte u tepsiju  veličine 35x25 cm. Ja sam tepsiju pre izlivanja mase, obložila streč folijom radi lakšeg vadjenja iz tepsije.
Ostaviti tepsiju u frižider da se ohladi i stegne.
Hladno iseći oštrim nožem na štanglice.

Štanglice možete preliti crnom čokoladom ili kao ja prošarati belom, a možete ostaviti i bez bilo kakve glazure.


Prijatno!

Original recept mozete pogledati ovde, koji je postavila moja drugarica Ivana.





2 коментара:

Gawra Gawra је рекао...

Ako uskoro ne bude imalo nesto za SPRICER, napusticu sajt!?

Začarana kuhinjica је рекао...

Hahaha... Ajd prihvati se ovim http://zacarana-kuhinjica.blogspot.com/2014/02/domaca-kobasica.html dok ne bude nešto novije ;)

Pozdrav!!!