300 gr krompira (oljuštenog)
300 gr mlevenog keksa
200 gr čokolade
140 gr margarina
200 gr šećera u prahu
1 kašika kakaa
½ ekstrakta od ruma
300 gr mlevenog keksa
200 gr čokolade
140 gr margarina
200 gr šećera u prahu
1 kašika kakaa
½ ekstrakta od ruma
Krompir oljuštite i iseckajte
na kockice. Stavite u šerpicu sa vodom i skuvajte. Kada je krompir skuvan
ocedite ga, a onda ga stavite u vanglicu sa margarinom i sitno iseckanom
čokoladom. Sve zajedno mutite mikserom da se sve zajedno ispasira i ujednači.
Dodajte prah šećer, kašiku kakaoa i ekstrakt ruma. Ponovo sve zajedno umutiti. Na kraju
dodajte mleveni keks i kašikom sve lepo sjedinite. Smesu ujednačeno razlijte u
tepsiju veličine 35x25 cm. Ja sam
tepsiju pre izlivanja mase, obložila streč folijom radi lakšeg vadjenja iz
tepsije.
Ostaviti tepsiju u
frižider da se ohladi i stegne.
Hladno iseći oštrim nožem
na štanglice.
Štanglice možete preliti
crnom čokoladom ili kao ja prošarati belom, a možete ostaviti i bez bilo kakve glazure.
Prijatno!
Original recept mozete pogledati ovde, koji je postavila moja drugarica Ivana.
2 коментара:
Ako uskoro ne bude imalo nesto za SPRICER, napusticu sajt!?
Hahaha... Ajd prihvati se ovim http://zacarana-kuhinjica.blogspot.com/2014/02/domaca-kobasica.html dok ne bude nešto novije ;)
Pozdrav!!!
Постави коментар