Korica:
5 belanca
150 gr šećera
150 gr oraha
1 kašika prezli
1 kašika brašna
Fil:
5 žumanca
2 jaja
200 gr šećera u prahu
1 kašičica kafe u pahu (prosejane)
7 kapi ekstrata od lešnika
125 gr margarina
100 gr šlag krema
150-200 ml kisele vode
Penasto umutite belanac i šećer. Mikserom mutite dok se šećer ne otopi, a onda lagano umešajte orahe, brašno i prezle. Pecite na 180 stepeni u plehu 27 x 36 cm koji ste obložili pek papirom. Kada se korica ohladila presecite je uzduž na tri dela veličine 9 x 36 cm, ali dobijene "kajševe" nemojte da skidate sa papira radi lakšeg prenošenja.
Penasto umutite žumanca, cela jaja i prah šećer. Tako umućena jaja kuvajte na pari. Kada su jaja skuvana dodajte ekstrat od lešnika i kafu koju ste prosejali u cedki za čaj. Fil ostavite da se ohladi. U skoro ohladjen fil dodajte margarin isečen na kockice i mutite mikerom dok se fil lepo ne sjedini.
Šlag krem umutite sa kiselom vodom.
Kada ste sve ovo uradili, filujte tortu ovim redom:
- kora - fil - šlag krem
- kora - fil - šlag krem
- kora - fil - šlag krem
Prijatno!
2 коментара:
Odlična/Kafeholik sam I to veliki pa I ova šnita spada u to.Kako je lepo kremasta I sočna!
Da iskoristim priliku da tebe I tvoje čitaoce pozovem na Nagradnu Igru Tradicionalno Srpski koje je u toku na mom blogu do kraj Februara.Možeš za prijavu koristiti vć objavljen recept koji odgovar atoj aktegoriji,tako d aje sasvim lako.
Sve informacije kako.hgd ei kakve su nagrade možeš pogledati ovde
http://dzolistic.blogspot.co.nz/p/nagradna-igra.html
Zvoju šnitu sam podelila ina mojoj Facebook stranici volimonet.kuvar.pozić
Džoli, hvala na poseti. Drago mi je da vam se šnita dopada. Ja nisam neki ljubitelj kafe, ali je u kolačima volim.
Hvala i na pozivu za igru. Rado ću se odazvati :)
Pozdrav!
Постави коментар