среда, 12. март 2014.

Carske štangle






I deo:

150 gr oraha
150 gr šećera u prahu
125 gr margarina
125 gr brašna
4 belanca

II deo:

4 žumanca
125 gr šećera  u prahu

III deo:

150 gr oraha
100 ml mleka
125 gr šećera
125 gr margarina

Priprema I dela:

U jednoj činiji pomešati suve sastojke: orahe i brašno, a u drugoj činiji penasto umutite margarin i šećer u prahu.  Posebno umutiti sneg od četiri belanca i lagano ih umešajte u umućeni margarin. Na kraju dodajte brašno i mlevene orahe. U tepsiju veličine 31x23cm stavite pek papir i rasporedite dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni  na 190 stepeni. Pred kraj pečenja dodajte II deo.

Priprema II dela:

Penasto umutite žumanca sa prah šećerom i premažite preko nedopečene korice. Vratite tepsiju u rernu i smanjite temperaturu na 150 stepeni. Ostavite da se umućena žumanca osuše ali vodite računa da ostanu svetle boje. Kada je korica ispečena, a II deo osušen izvadite tepsiju i preko žumanca sipajte III deo.

Priprema III dela:

Stavite mleko da provri.  Provrelo mleko sipajte preko mlevenih oraha i šećera. Sve zajedno pomešajte, a onda dodajte margarin. Smesu mutite mikserom dok se margarin skroz ne otopi. Tada fil sipajte u tepsiju peko osušenih žumanaca.

Ostavite kolač da se ohladi. Po želji možete kolač posuti mlevenim orasima.  Secite na štanglice i uživatjte u ukusu.



Prijatno!






Нема коментара: