I deo:
150 gr oraha
150 gr šećera u prahu
125 gr margarina
125 gr brašna
4 belanca
II deo:
4 žumanca
125 gr šećera u
prahu
III deo:
150 gr oraha
100 ml mleka
125 gr šećera
125 gr margarina
Priprema I dela:
U jednoj činiji pomešati suve sastojke: orahe i brašno, a
u drugoj činiji penasto umutite margarin i šećer u prahu. Posebno umutiti sneg od četiri belanca i
lagano ih umešajte u umućeni margarin. Na kraju dodajte brašno i mlevene orahe.
U tepsiju veličine 31x23cm stavite pek papir i rasporedite dobijenu smesu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190
stepeni. Pred kraj pečenja dodajte II
deo.
Priprema II dela:
Penasto umutite žumanca sa prah šećerom i premažite preko
nedopečene korice. Vratite tepsiju u rernu i smanjite temperaturu na 150 stepeni.
Ostavite da se umućena žumanca osuše ali vodite računa da ostanu svetle boje. Kada
je korica ispečena, a II deo osušen izvadite tepsiju i preko žumanca
sipajte III deo.
Priprema III dela:
Stavite mleko da provri.
Provrelo mleko sipajte preko mlevenih oraha i šećera. Sve zajedno
pomešajte, a onda dodajte margarin. Smesu mutite mikserom dok se margarin skroz
ne otopi. Tada fil sipajte u tepsiju peko osušenih žumanaca.
Ostavite kolač da se ohladi. Po želji možete kolač posuti
mlevenim orasima. Secite na štanglice i
uživatjte u ukusu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар