Potrebno je:
150 gr masti
200 gr kravljeg sira
1 žumance
100 ml mleka
200 gr belog pšeničnog brašna
100 gr integralong pšeničnog brašna
100 gr mlevenog kikirikija
1 prašak za pecivo
1 ravna kašičica soli
Za premazivanje:
1 belance
na vrh noža kurkume (ne mora da se stavlja, ali ja volim da dobiju mali šmek, a dobiju malo i na boji)
Penasto umutiti mast, žumance i sitno rendan kravlji sir. Dodati mleko i dalje mutiti mikserom. U posebnoj vanglici izemšati sve suve sastojke i dodati ih u prethodno umućenu masu. Umesiti glatko testo i ostaviti ga u frižideru 20 minuta. Oklagijom rastanjiti testo debljine 7mm, modlicom vadite perece i redjajte u pleh od rerne.
Viljuškom umutitie belanac sa kurkumom i četkicom premažite perece. Pecite ih na 200 stepeni.
Od ove mere dobijate dva pleha peraca. Ja sam jedan pleh ostavila malo duže da se peče da bi bili hrskaviji.
Prijatno!
2 коментара:
Izgledaju sasvim neodoljivo...
Hvala Jasna :)
Постави коментар