понедељак, 17. март 2014.

Perece sa sirom i kikirikijem





Potrebno je:

150 gr masti
200 gr kravljeg sira
1 žumance
100 ml mleka
200 gr belog pšeničnog brašna
100 gr integralong pšeničnog brašna
100 gr mlevenog kikirikija
1 prašak za pecivo
1 ravna kašičica soli

Za premazivanje:

1 belance
na vrh noža kurkume (ne mora da se stavlja, ali ja volim da dobiju mali šmek, a dobiju malo i na boji)

Penasto umutiti mast, žumance i sitno rendan kravlji sir. Dodati mleko i dalje mutiti mikserom. U posebnoj vanglici izemšati sve suve sastojke i dodati ih u prethodno umućenu masu. Umesiti glatko testo i ostaviti ga u frižideru 20 minuta. Oklagijom rastanjiti testo debljine 7mm,  modlicom vadite perece i redjajte u pleh od rerne.
Viljuškom umutitie belanac sa kurkumom i četkicom premažite perece. Pecite ih na 200 stepeni.

Od ove mere dobijate dva pleha peraca. Ja sam jedan pleh ostavila malo duže da se peče da bi bili hrskaviji.


Prijatno!


2 коментара:

Jasna Varcakovic је рекао...

Izgledaju sasvim neodoljivo...

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Jasna :)