Ako vam naidju nenajavljeni gosti ili vam se prijelo nešto slano, a ne biste da provedete pola dana u kuhinji, ovo su baš-baš brze pogačice, a ujedno su i sasvim finog ukusa. Možete menjati punjenje, staviti sir, ajvar, maslinke...
1 čaša jogurta (180ml)
1/2 čaše (od jogurta) ulja
3 čaše (od jogurta) brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
150 gr šunke
1 belanac
susam i kim za posipanje
U vanglicu sipati jogurt i ulje, pa promešati masu kašikom da se ujednači. U posebnu vanglicu pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a zatim tako pomešano, dodati u jogurt i ulje. Umesiti glatko testo, a nakon toga testo razvući u valjak i nožem iseći parčiće. Parčad bi trebalo da budu veličine oraha. Tako dobijene loptice rastanjiti izmedju dlanova i u sredinu staviti sitno naseckanu šunku. Skupiti testo pri vrhu i formirati pogačice. Svaku pogačicu premazati umućenim i posoljenim belancetom. Jedan broj pogačica posuti susamom, a drugi kimom ili bilo kojim semenkama po vašoj želji. Peći na 220 stepeni.
Prijatno!
Napomena: Ova mera je dovoljna za jedan pun pleh od električnog šporeta.
1 čaša jogurta (180ml)
1/2 čaše (od jogurta) ulja
3 čaše (od jogurta) brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
150 gr šunke
1 belanac
susam i kim za posipanje
U vanglicu sipati jogurt i ulje, pa promešati masu kašikom da se ujednači. U posebnu vanglicu pomešati brašno, prašak za pecivo i so, a zatim tako pomešano, dodati u jogurt i ulje. Umesiti glatko testo, a nakon toga testo razvući u valjak i nožem iseći parčiće. Parčad bi trebalo da budu veličine oraha. Tako dobijene loptice rastanjiti izmedju dlanova i u sredinu staviti sitno naseckanu šunku. Skupiti testo pri vrhu i formirati pogačice. Svaku pogačicu premazati umućenim i posoljenim belancetom. Jedan broj pogačica posuti susamom, a drugi kimom ili bilo kojim semenkama po vašoj želji. Peći na 220 stepeni.
Prijatno!
Napomena: Ova mera je dovoljna za jedan pun pleh od električnog šporeta.
Нема коментара:
Постави коментар