уторак, 28. јануар 2014.

Kandirana kora pomorandže



Potrebno je:

Kora od 5 pomorandži
200 gr šećera
100 ml vode

Oljuštenu koru od pomorandže stavite u vanglicu i sipajte hladnu vodu. U vodi bi trebalo da stoje 2-3 dana, ali da se voda menja 2-3 puta dnevno. Kada je kora odstojala u vodi, procedite je i isecite je na "žilijen" tj. na tanke trakice. Sada naseckane kore stavite u šerpicu sa vodom i pustite da provri. Ovu radnju ponavljati 6 puta. Posle poslednjeg kuvanja ostavite da se kore ocede dok kuvate sirup.

200 gr šećera i 100 ml vode stavite da provri, a onda dodajte ocedjene korice pomorandže. Sve zajedno nastavite da kuvate i povremeno promešajte. Kuvanje je gotovo kada ispari sva tečnost.
Kandirane korice pomorandže stavite da se prosuše tako što ćete na poslužavnik staviti foliju, a preko nje rasporedite skuvane pomorandžine kore.

Ovako dobijene kandirane kore pomorandže, možete koristiti kao dodatak kolačima, voćnom hlebu, možete ih spakovati u celofan-vežite mašnicu i poklonite nekoj dragoj osobi ili ih jednostavno pojedite kao bombonice.

Prijatno!


Нема коментара: