Za koricu je potrebno:
-
12 belanaca
-
prstohvat soli
-
4 šoljice šećera
-
14 kašika brašna
-
2 praška za pecivo
-
100 gr rendane čokolade
-
kora od dve pomorandže
Za fil je potrebno:
-
12 žumanca
-
Sok od dve iscedjene pomorandže
-
200 gr čokolade
-
375 gr margarina
I još je potrebno za ukrašavanje:
-
Oko 50-tak gr rendane čokolade
Penasto umutiti belanac, so i šećer. U umućena belanca
dodati jednu po jednu šoljicu ulja i koru od rendane pomorandze. Nastaviti mućenje mikserom dok se sve lepo ne sjedini, a onda isključiti mikser i lagano
umešati brašno, rendanu čokoladu i prašak za pecivo. Masu izručiti u pleh od
električnog šporeta koji ste prethodno podmazali uljem i posuli brašnom. Koricu
ispeći na 200 stepeni. Ispečenu koricu ostaviti da se ohladi.
Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati sok od pomorandže
i sve zajedno stavti da se skuva na pari. Pred kraj kuvanja, dodati čokoladu i
margarin i mešati dok se ne istope. Dobijeni vrući fil preliti preko ohladjene
kore. Ostaviti par minuta da se fil prohladi, a onda narendati čokoladu preko
kolača. Ja sam ovog puta rendala euroblok (ostalo iz novogodišnjeg paketića ;)
).
Dobijeni kolač ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan
ste dobili divan, sočan i mirisni kolač.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар