U subotu moja komšinica mi je ukazala na ove brze kiflice. Zaista su brze i spoj kukuruznog i pšeničnog brašna je veoma interesantan.
U mom izvodjenju izmene su minimalne, ali su kifle super!!!
- 350g brašna
- 150g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica praška za pecivo
- 150g sira
- 100g kisele pavlake
- 100ml hladnog mleka
- 100ml ulja
- 1 jaje
- 1 kasicica soli
- 100g kisele pavlake
- 100ml hladnog mleka
- 100ml ulja
- 1 jaje
- 1 kasicica soli
Za premaz:
žumance
Za posipanje:
Za posipanje:
susam, kim,
origano, mak...
Izmrviti sir i dodati sve ostale sastojke. Zamesiti testo i
podeliti ga na 6 jufkica. Svaku jufkicu rastanjiti na 5 mm debljine i iseći na 8
dela. Saviti kiflice i poredjati na pek papir. Premazati ih razmućenim
žumancetom i po njima staviti malo susama, kima ili bilo čime po vašoj želji.
Peći u prethodno zagrejanoj
rerni na 220 stepeni.
Prijatno!!!
2 коментара:
Draga Milanka,
Kiflice odlicno izgledaju i jos jednom, hvala na isprobavanju ovog recepta.
Nema na čemu draga Taci! Recept je zaista za svaku pohvalu. Sigurno će biti još mnogo puta na našem stolu!
Постави коментар