Recept je od moje kume, koju od milošte zovem kumašinom, zato se mafini zovu kumašinovi mafini sa makom.
Potrebno je:
Sve sastojke staviti u vanglicu i dobro umutiti mikserom. Masu sipati u silikonski kalup za mini mafine. Nemojte puniti kalup, jer će mafin narasti. Mafine peći na 200 stepeni dok ne porumene.
Dok su vrući biće mekani, ali kada se malo ohlade, dobiće ukusnu hrskavu spoljnu koricu. Kako stoje, ponovo će omekšati. U svakom slučaju, za "makoljubce" su uvek ukusni.
Prijatno!
Potrebno je:
- 1 čaša od jogurta brašna
- 1 čaša od jogurta kisele vode (kada nije post, možete staviti mleko)
- 1 čaša od jogurta šećera
- 1/2 čaše od jogurta ulja
- 1 čaša od jogurta nemlevenog maka
- 1/2 pzp
- na vrh noža sode bikarbone
- kora od limuna
Sve sastojke staviti u vanglicu i dobro umutiti mikserom. Masu sipati u silikonski kalup za mini mafine. Nemojte puniti kalup, jer će mafin narasti. Mafine peći na 200 stepeni dok ne porumene.
Dok su vrući biće mekani, ali kada se malo ohlade, dobiće ukusnu hrskavu spoljnu koricu. Kako stoje, ponovo će omekšati. U svakom slučaju, za "makoljubce" su uvek ukusni.
Prijatno!
2 коментара:
Hvala na receptu, danas mućkam :)
Nema na čemu draga :*
Nadam se da će vam se dopasti :D
Постави коментар