петак, 27. јануар 2017.

Uvrnuti keksići

U ovom internetskom moru naletela sam na puno uvrnutih keksica. Ovi su stvarno odlicni. Prolaze  uz kafu, mleko, čaj, pa čak i samostalno.


Beli deo

250 gr brašna,
60 gr gustina,
100 gr šećera u prahu,
225 gr margarina,
1 vanilin šećer

Crni deo

200 gr brašna,
50 gr gustina,
100 gr sećera u prahu,
55 gr kakaoa,
225 gr putera,
1 vanilin šećer

Prvo umutiti beli deo.
Umutiti prvo margarin sa šećerom u prahu i vanillin šećerom. Zatim pomešati sve suve sastojke i dodati u umućen margarin. Mešajte sve zajedno, tako da dobijete glatku masu. Dobijenu smesu uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru da odstoji najmanje 15 minuta.

Isto ovako umutiti i crni deo. Njega takodje ostaviti uvijenog u streč foliju da odmori petnaestak minuta u frižideru.

I beli i crni deo podeliti na 3 dela. Uzeti jednu trećinu belog dela i izmedju dva pek papira rastanjiti koru veličine približno formatu A4 papira. Tako isto uraditi i sa trećinom crnog dela. Staviti jedan deo preko drugog i zatim preseci po duzini na pola i ponovo staviti dobijene polovine jednu na drugu tako da sad dobijete 4 sloja. Ponovo preseći po dužini i preklopiti jedan deo na drugi. Sda 8 slojeva testa. Rukama lagano oblikovati testo u uzani pravougaonik i polako uvrtati kao mokar peškir. Dobijene “kobasice” ponovo uvijte u streč foliju i ostavite 15 minuta u frižider. Kada se ohladi seći rolatiće i položite ih u pleh na kome ste stavili pek papir. Peći na 180 stepeni. Brzo se peku, pa vodite računa da vam ne pregore.

Napomena: kolačići su veoma izdašni. Dobijene “kobasice” mogu da vam stoje i par dana u frižideru, pa da ih pečete po potrebi. 


Ovde možete videti recept u originalu.


Нема коментара: