·
7 belanca
·
14 kašika šećera
·
14 kašika mlevene plazme
·
14 kašika mlevenih oraha
·
2 kašike
limunovog soka
Za fil je potreno:
·
14 žumanca
·
300gr šećera
·
250 gr margarina
·
150 gr šećera u prahu
·
300 gr mlevene plazme
·
300 gr mlevenih oraha
·
700 ml mleka
·
5 kasika brasna
·
100 gr cokolade
·
2 pomorandže srednje veličine
I još je potrebno:
·
100 gr slaga
PRIPREMA
7 belanca, umutite sa 14 kašika šećera, dodajte 7 kašika
mlevene plazme, 7 kašika mlevenih oraha i 2 kašike soka od limuna. Ovo je materijal za jednu koricu, a vi umutite
i isipecite 2 takve kore.
I fil:
Penasto umutite 14 žumanca i 300 gr šećera. U umućena žumanca
dodajte 5 kašika brašna, a zatim sve to lagano sipajte u 700 ml mleka koje ste
prethodno stavili da provri. Sve vreme mešajte kašicu kako vam ne bi zagorela. Ostavite kašicu da vam se ohladi, a za to
vreme mutite drugi fil.
II fil:
Umutiti 1 margarin sa 150 gr šećera u prahu. U to dodajte
300 gr mlevene plazme, 300 gr mlevenih oraha i 2 cele samlevene pomorandže. Ja
uvek imam po neku pomorandže u zamrzivaču, a onda ih na sitnu stranu rendeta izrendam.
Tako mi je fil lepši.
Kada vam se prvi fil ohladio pomešajte ga sa drugim
filom, a zatim ga podelite na dva dela. U jedan deo dodati 100 gr otopljene čokolade.
Filovati:
·
Kora
·
fil sa čokoladom
·
kora
·
fil bez cokolade
·
šlag
2 коментара:
Izgleda lepo,samo jos da probamo!
Prelepa sočna veoma ukusna torta
Постави коментар