четвртак, 3. децембар 2015.

Posna kapri torta

Recept sam dobila od moje prijateljice Nataše i mnogo joj hvala. Spasila me je :D Od kada imam ovaj recept, uopšte ne razmišljam šta bih mogla spremati majci za Svetog Nikolu. Svi je vole i pojede se do zadnjeg parčeta. Torta je veoma ukusna, a i izdašna je.



Potrebno je:

  • 800 gr posnog keksa
  • 6 pudinga od vanile
  • 1 margarin
  • 1,5 l gaziranog soka od pomorandže (golf, fanta...)
  • 500 ml vode
  • 500 gr jagoda
  • 250 gr šećera + 6 kašika
  • 100 gr šećera u prahu
  • 300 gr posnog šlaga


Prvo u jedan litar soka od pomorandže skuvati 4 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera.

Jagode staviti u šerpicu sa 500 ml vode i 250 gr šećera. To kuvati 5-6 minuta i propasirati (ja ispasiram štapnim mikserom). Nakon kuvanja dodati 2 pudinga od vanile.

Dok se filovi hlade umutiti margarin sa 100 gr šećera u prahu. Dobro umućen margarin dodati u ohladjeni žuti fil i sve zajedno dobro sjediniti.

Keks umakati u sok i redjati na tacnu. Oba fila podeliti na dva dela i filovati sledećim redom:
  • Keks potapan u sok
  • Žuti fil
  • Keks potapan u sok
  • Fil od jagode
  • Keks potapan u sok
  • Žuti fil
  • Keks potapan u sok
  • Fil od jagode


Odozgo tortu prekriti umućenim posnim šlagom.

Prijatno!

Нема коментара: