четвртак, 14. фебруар 2013.

Zaljubljena srca

Danas svim prijateljima i svim zaljubeljenima poklanjam ova srca!!!




Potrebno je:

200 gr čokolade
6 kašičica ulja

Fil:

1 jaje
3 kašike šećera
margarin veličine kockice šećera
1 kašika rum ekstrata
5 kašičica mlevenog keksa
prstohvat soli

Prvo napraviti fil.

Umutiti penasto belanac sa šećerom i malo soli. Dodati žumance i kockicu margarina. Skuvati umućeni fil u mikrotalasnoj. Kada je fil gotov, dodati mleveni keks i ekstrat ruma. Ostaviti fil da se ohladi.

Na pari otopiti čokoladu sa uljem. U silikonski kalup staviti malo čokolade i njom premažite zidove kalupa. Kada se čokolada malo stegne, u svaki kalup nasuti malo fila. Preko fila ponovo sipati čokoladu i nekoliko puta kalupom lupiti o radnu površinu, kako bi izašli mehurući vazduha iz čokolade.

Praline ostavite na par minuta u frižider da se ohlade i stegnu.

Prijatno!



4 коментара:

Zoka је рекао...

Divno izgledaju a punjenje je fantastično. :)

Začarana kuhinjica је рекао...

Zoko, drago mi je da ti se dopadaju :)

Branka - byB је рекао...

Predivna su mi ova čoko-srca, baš predivna !

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala Branka!