уторак, 21. јануар 2014.

Čokojafa





Za koricu je potrebno: 

-          12 belanaca
-          prstohvat soli
-          4 šoljice šećera
-          4 šoljice ulja
-          14 kašika brašna
-          2 praška za pecivo
-          100 gr rendane čokolade
-          kora od dve pomorandže

Za fil je potrebno:

-          12 žumanca
-          14 kašika šećera
-          Sok od dve iscedjene pomorandže
-          200 gr čokolade
-          375 gr margarina

I još je potrebno za ukrašavanje:

-          Oko 50-tak gr rendane čokolade

Penasto umutiti belanac, so i šećer. U umućena belanca dodati jednu po jednu šoljicu ulja i koru od rendane pomorandze. Nastaviti mućenje mikserom dok se sve lepo ne sjedini, a onda isključiti mikser i lagano umešati brašno, rendanu čokoladu i prašak za pecivo. Masu izručiti u pleh od električnog šporeta koji ste prethodno podmazali uljem i posuli brašnom. Koricu ispeći na 200 stepeni. Ispečenu koricu ostaviti da se ohladi.

Žumanca i šećer penasto umutiti, dodati sok od pomorandže i sve zajedno stavti da se skuva na pari. Pred kraj kuvanja, dodati čokoladu i margarin i mešati dok se ne istope. Dobijeni vrući fil preliti preko ohladjene kore. Ostaviti par minuta da se fil prohladi, a onda narendati čokoladu preko kolača. Ja sam ovog puta rendala euroblok (ostalo iz novogodišnjeg paketića ;) ).
Dobijeni kolač ostaviti da prenoći u frižideru. Sutradan ste dobili divan, sočan i mirisni kolač.

Prijatno!


Нема коментара: