петак, 14. март 2014.

Uštipci od divljači (divlja svinja)


Za uštipke je potrebno:

1/2 kg mlevenog mesa od divlje svinje
2 glavice crnog luka
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 jaje
so i vegeta po ukusu

Za prilog je potrebno:

1-2 glavice crnog luka
maslinovo ulje
mleveni biber

U super secka stavite sve sastojke koji su potrebni za uštipke i izmiksajte ih sve zajedno.
U tiganj stavite ulje. Kada se ulje ugrejalo, u vrelo ulje kašičicom spuštajte masu od mlevenog mesa. Smanjite temperaturu na kojoj spremate uštipke i lagano ih pržite.

Dok se uštipci prže, očistite 1-2 glavice crnog luka i isecite na rebarca. Luk pospite mlevenim biberom i maslinovim uljem.

Uz ove uštipke možete obariti malo krompira i imaćete kompletan obrok.


Prijatno!








Нема коментара: