петак, 20. фебруар 2015.

Mini cedevita mafini




Potrebno je:
  • 2 jaja
  • 200 gr šećera
  • 100 gr masti (rastopljene)
  • 250 gr jogurta
  • 250 gr integralnog brašna
  • 2 pune kašike cedevite
  • 3 kašike kakaoa
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bb
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • narendana kora od 1 narandže
  • 100 gr čokoladnih kapljica

Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati rastopljenu mast, jogurt, cedevitu i rendanu koru narandže. Posebno promešati brašno, so, kakao, prašak za pecivo, sodu bb i vanilu. Suve sastojke dodati u vlažne i dobro umutiti mikserom. Na kraj dodati čokoladne kapljice i kašikom lepo promešati. 

U silikonski kalup za mini mafine (24 kom.) sipajte po kašičicu smese. To je otprilike 2/3 kalupa. Pecite na 200 stepeni. Vodite računa da ih ne prepečete jer se brzo peku. Pečene mafine ostaviti u silikonskoj modli par minuta pre vadjenja. Uživajte u ukusu i mirisu.


Napomena: 

Dok punite kalup, češće promešajte smesu kašikom kao bi se čokoladne kapljice što ravnomernije raspodelile po mafinima. Od ove smese izadje tačno dva kalupa, tj. 48 mini mafina. Ja sam pre vadjenja mafina, za svaki slučaj drvenom čačkalicom opkružila izmedju zida kalupa i mafina da bi se mafini lakse izvadili. 



Prijatno!






Нема коментара: